Showing posts with label Sihat. Show all posts
Showing posts with label Sihat. Show all posts

Friday, 27 February 2015

Realiti kehidupan

Jadikan anda sihat dalaman dan luaran

Assalammualaikum

Entry saya pada hari ini, saya menaip pada pukul 4.54 pagi di mana saya  tidak dapat tidur dengan lena, bermacam-macam yang membelengu diri ini. Sebenarnya saya baru balik dari kelas sendi di branch Shaklee. First time melihat office baru teruja dan tidak terkata. Itu lah setiap pergerakan dan langkah kita semua Allah S.W,T aturkan. Tidak sangka lah dapat whatsapp dari nendaku dia kata nak ke branch nak dengar pasal kelas sendi. Dalam hati best juga kan pergi dengar bagi faham, kalau tak faham salin. Teringat kata-kata kawan yang sangat rapat sekali. Sememangnya dialah tempat meluahkan rasa. Kehilangan dia memang amat terasa sekali. Tapi kerja tetap kerja, perlu diteruskan.

Berbalik pada cerita tadi, jumpa nenda rupanya ada benda barang yang di order dari dia iaitu AJHT. Yang tak tahu pasal AJHT itu adalah nama sengkatan kepada Advance Joint Tablets. Merupakan supplemen untuk sendi. Kisahnya sebab kebetulan 2 minggu lepas ke minggu lepas tengok date pun tak ingat hehe. Dengar pasal talk sendi. Saya automatiknya terus order dari nenda sebab bulan ini PROMO BUY 3 FREE 1. Jangan silap ya untuk harga retail. Beli harga retail baru dapat percuma 1. Tak ke best itu. 

Baru saya tahu Shaklee pilihan saya yang tepat dan Allah S.W.T pertemukan saya dengan bisness yang saya dapat memberi manfaat pada orang lain. Benar kata Dr Azizan Osman, sebaik-baik manusia dia memberi manfaat kepada orang lain, ini memang ada dalam hadis.Saya pun banyak belajar. Learn is Learning Proccess.Kalau tak faham juga salin, hehe. Maksudnya kita menjual produk bukan mahukan keuntungan semata-mata malah kita mahu memperbaiki hidup seseorang untuk jadi lebih sihat. Apa lah salahnya melabur untuk kesihatan, Handbag, kereta, rumah, mahupun telefon sanggup kita beratus-ratus malah puluhan ribu sanggup dihabiskan. Sudahnya beri tak manfaat pada kita? Tidak bukan? So fikir yang mana logik akal kita boleh terima. Peringatan pada diri sendiri. Shaklee bukan produk yang mahal, Kalau nak dikira berjuta-juta penyelidikan yang telah dilakukan dari segi saringan dan penyulingan. Malah beribu kali ujian makmal dilakukan ke atas produk. Jadi buat apa nak diragui. Shaklee bermula semenjak 1956. Sudah 59 tahun establish.

Tidak percaya atau ragui tentang Shaklee klik di sini untuk pengetahuan.
http://agc-blog.agc.gov.my/agc-blog/?p=1565


SAYA PENGEDAR SHAKLEE KAWASAN SEKITAR JOHOR BAHRU, TAMPOI, SKUDAI, BANDAR BARU UDA..DAN KAWASAN SEKITAR BERDEKATAN DENGANNYA....JUGA CHINA, INDONESIA, BRUNEI. Nak jadi ahli sangat-sangat dialu-alukan

Boleh hubungi saya melalui SMS/WHATSAPP: 012-7646324 @  SMS 019-7640940



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PENGEDAR SHAKLEE PASIR GUDANG: MANFAAT GARLIC UNTUK TUBUH

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera Pengedar Shaklee Pasir Gudang: Manfaat Garlic Untuk Tubuh Tubuh kita memerlukan makanan tamb...